Víz típusú penészhőmérséklet -szabályozó

A víz típusú penészhőmérséklet -szabályozó főleg keringető szivattyúból, fűtőberendezésből, hűtőberendezésből, hőmérséklet -érzékelőből, termosztátból és elektromos vezérlőrendszerből áll. Működési elv: Miután a cirkulációs csővezetéket vízzel töltötték fel, a vízöntő hőmérséklet -mérő gép normálisan működhet. A keringető szivattyú a fűtőtesten és a hűtőn keresztül vezeti a vizet, belép a kliens berendezésbe, majd visszatér a keringető szivattyúhoz stb. A hőmérséklet -érzékelő érzékeli az öntőforma -hőmérsékletű gép vízkimenetének hőmérsékletét, a hőmérséklet -szabályozó pedig fűtési és hűtési jeleket bocsát ki, hogy vezérelje a fűtőberendezés és a hűtő működését, és megvalósítsa a víz állandó hőmérséklet -fenntartását.

 

A víz típusú szerszámhőmérséklet-szabályozó nagynyomású túlhevített vízkeringtető előmelegítő/formahűtő kört, nyomás alatti vízellátó áramkört, feszültségstabilizáló áramkört, valamint hőmérsékletmérő és vezérlőáramkört tartalmaz. A fő munkafolyamat a következő:

(1) Melegítse elő a formát. A fűtő/hűtő \ elzáró szelep, a be- és kimeneti csövek, a formák, a magas hőmérsékletű átviteli szivattyú, az áramlásmérő, az egyirányú szelep, a túlfolyószelep és a többi alkatrész egy teljes, nagynyomású túlhevített vízkeringési csatornát alkot. Az öntvénygyártás megkezdése előtt a készülékben lévő magas hőmérsékletű átviteli szivattyú és nagynyomású utántöltő szivattyú elküldi a lágyított vizet a nagynyomású víztartályban és a fűtés/hűtőgépben az öntőformába és a fűtőelembe. cső csatlakozik hozzá. Amikor a nyomás a rendszerben eléri az alsó határértéket, bekapcsolja a fűtőberendezést, hogy megemelje a lágyított víz hőmérsékletét a fűtőberendezésben/hűtőben. Amikor a víznyomás eléri a felső határt (0,6 MPa), kapcsolja ki a nagynyomású pótpumpát. Amint a víz hőmérséklete emelkedik, és a víz folyamatosan áramlik és kering a szerszámban, a nagynyomású víz hőt cserél az öntőformával, és a forma hőmérséklete fokozatosan emelkedik, amíg el nem éri a termikus egyensúlyt. Ha a nagynyomású túlhevített víz hőmérséklete magasabb, mint a beállított érték (a maximális hőmérséklet 120°C), az elektromos fűtőberendezés automatikusan kikapcsol; ha alacsonyabb, mint a beállított érték, a fűtés automatikusan elindul, hogy a víz hőmérséklete mindig a beállított értéken maradjon. Állítsa be a hőmérsékletet.

 

(2) Penészhűtés. A normál öntvénygyártás során a magas hőmérsékletű olvadt alumínium és az öntőforma közötti hőcsere miatt a forma hőmérséklete tovább emelkedik, és a formát le kell hűteni. Állítsa a hőmérsékletet a kívánt hűtési hőmérséklet értékre, a készülék automatikusan kinyitja a hűtőcsatorna mágnesszelepét, a hűtővíz belép a hűtőcsőbe a fűtési/hűtőberendezésben, a hideg víz pedig a csőben és a nagynyomású túlhevített A kinti víz felmelegszik .

 

(3) A vízpótlás elve. Az öntőforma előmelegítési és hűtési folyamata során a csővezeték szivárgása miatt csökken a lágyított víz az 1 fűtőberendezésben/hűtőben, mert a víznyomás és a hőmérséklet között bizonyos összefüggés van. Ha a vizet nem tölti fel időben, ez hatással lesz a rendszerre. A legmagasabb fűtési hőmérsékletű, ezért vízpótló készüléket kell felszerelni. Ebben az eszközben a vízpótló rendszert a 15 mágnesszelep, a 14 nagynyomású vízszivattyú, a 13 egyirányú szelep és a 12 nagynyomású víztartály alkotja a vízpótló csővezetékben, így automatikusan töltse fel időben a lágyított vizet a rendszer nyomásváltozásának megfelelően, és biztosítsa a rendszer nyomását. Ugyanakkor biztosítja azt is, hogy a nagynyomású túlhevített víz áramlási sebessége a rendszerben körülbelül 50 L/perc legyen.

 

(4) A feszültségstabilizáció elve. Ez a készülék az akkumulátoron keresztül nyomás alatt van a nagynyomású víztartályhoz, így a nagynyomású vízmelegítő rendszer nyomása mindig körülbelül 0,6 MPa. Ha a nyomás 0,6 MPa-nál alacsonyabb, a nagynyomású utántöltő szivattyú automatikusan bekapcsol, hogy feltöltse a lágyított vizet, így a nyomás emelkedik. A nyomás elérésekor a nagynyomású utántöltő szivattyú automatikusan leáll; ha a nyomás meghaladja a 0,6 MPa-t, a nagynyomású pótlószivattyút a nagynyomású víztartályra kell felszerelni. A 16 túlfolyószelep automatikusan elengedi a nyomást, amikor a nyomás a beállított értékre csökken, a túlfolyószelep automatikusan bezáródik

Mind a (z) Víz típusú penészhőmérséklet -szabályozó Kínában készül, biztos lehet benne, hogy gyárunkból vásárol termékeket. Az Aumax Kína egyik Víz típusú penészhőmérséklet -szabályozó gyártója és beszállítója. Olcsó áron vásárolhatja meg őket gyárunkból. Üzemünk fejlett szolgáltatásokat és minőségi termékeket kínál. CE tanúsítvánnyal rendelkezünk, szívesen jöjjön személyre szabott termékekre.