Csavaros típusú vízhűtő

1. A csavaros típusú vízhűtő működési elve

A csavaros típusú ipari vízhűtő csavarhűtőnek nevezik, mivel kulcskomponense van-a kompresszor a csavar típusát alkalmazza. Az egység egy gázhűtőközegből áll, amely a párologtatóból származik; a kompresszor adiabatikus összenyomása után magas hőmérsékletű és magas nyomású állapotba kerül. A sűrített gázt tartalmazó hűtőközeget a kondenzátorban azonos nyomáson lehűtjük és kondenzáljuk, majd a kondenzáció után folyékony hűtőközeggé változik, majd a fojtószelepen keresztül alacsony nyomásra kitágul, és gáz-folyadék keverékké válik. Közülük a folyékony hűtőközeg alacsony hőmérsékleten és alacsony nyomáson elnyeli a hűtendő anyag melegítését az elpárologtatóban, és ismét gázhalmazállapotú hűtőközeggé válik. A gáz halmazállapotú hűtőközeg a csővezetéken keresztül ismét belép a kompresszorba, hogy új ciklust kezdjen. Ez a hűtési ciklus négy folyamata. Ez a csavarhűtő fő működési elve is.

 

2. Kulcspontok a csavar kiválasztásáhozvízhűtő

a. A csavarhűtő fő vezérlő paraméterei a hűtési teljesítménytényező, a névleges hűtőteljesítmény, a bemenő teljesítmény és a hűtőközeg típusa stb.

 

b. A hűtőberendezés kiválasztását a hűtés terhelésének és rendeltetésének megfelelően kell figyelembe venni. Hosszú ideig kis terhelésű üzemi körülmények között működő hűtőrendszereknél a többfejes dugattyús kompresszoros egységeket vagy a csavaros kompresszoros egységeket kell kiválasztani a könnyű beállítás és az energiatakarékosság érdekében.

 

c. A hűtőberendezések kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a nagyobb teljesítménytényezővel rendelkező egységeket. A statisztikák szerint a hűtőberendezések átlagos üzemideje 100% -os terhelés mellett egész évben a teljes üzemidő kevesebb mint 1/4 -ét teszi ki. A teljes üzemidő 100%, 75%, 50%és 25%-os terhelési üzemideje nagyjából 2,3%, 41,5%, 46,1%és 10,1%. Ezért a hűtőberendezések kiválasztásakor elsőbbséget kell adni a viszonylag lapos hatásfokú görbével rendelkező modelleknek. Ugyanakkor tervezéskor és kiválasztáskor figyelembe kell venni a hűtőberendezés terhelési beállítási tartományát. A többfejű csavaros hűtő kiváló részterhelési teljesítményt nyújt, és a tényleges körülményeknek megfelelően választható ki.

 

d. A hűtőberendezés kiválasztásakor ügyeljen a névleges üzemi feltételekre. A hűtő tényleges hűtőteljesítménye a következő tényezőkhöz kapcsolódik:

a) a hideg víz kimeneti hőmérséklete és áramlási sebessége;

b) A hűtővíz belépő hőmérséklete, áramlási sebessége és szennyeződési együtthatója.

 

e. A hűtőberendezés kiválasztásakor ügyeljen az ilyen típusú egységek normál működési tartományára, főleg azért, mert a fő motor áramkorlátja a névleges üzemi feltételek mellett a tengely teljesítményének aktuális értéke.

 

f. Figyelmet kell fordítani a tervezésre és a kiválasztásra: a névleges üzemi feltételek mellett a hideg víz kimeneti hőmérséklete nem haladhatja meg a 15 ° C-ot, és a léghűtéses egység kültéri száraz izzójának hőmérséklete nem haladhatja meg a 43 ° -ot. Ha szükség van a fenti tartomány túllépésére, meg kell érteni, hogy a kompresszor alkalmazható tartománya megengedett -e, és elegendő -e a főmotor teljesítménye.

 

 

Mind a (z) Csavaros típusú vízhűtő Kínában készül, biztos lehet benne, hogy gyárunkból vásárol termékeket. Az Aumax Kína egyik Csavaros típusú vízhűtő gyártója és beszállítója. Olcsó áron vásárolhatja meg őket gyárunkból. Üzemünk fejlett szolgáltatásokat és minőségi termékeket kínál. CE tanúsítvánnyal rendelkezünk, szívesen jöjjön személyre szabott termékekre.