Szekrényszárító

A kamrás szárító tipikus berendezés, amelyet gyakran használnak a normál nyomású szakaszos szárítási műveletek során. Általában a kicsiket szárító kamrának, a nagyot szárítószobának nevezik. A külső fal szárítótermében többrétegű konzolokkal ellátott kocsi található, és minden polcon egy tálca van elhelyezve. A levegő a helyiség jobb felső sarkából kerül bevezetésre, és a levegő előmelegítő funkciója az, hogy a szárítás során továbbra is melegítse a levegőt, hogy a levegő egy bizonyos hőmérsékleten maradjon. A levegő hőmérsékletének szabályozása érdekében a nedvességet felszívó levegő egy része újrahasznosítható.

 

A kamrás szárító előnyei az egyszerű szerkezet, a könnyű gyártás, a kényelmes kezelés és a széles alkalmazási tartomány. Mivel az anyag statikus állapotban van a szárítási folyamat során, különösen alkalmas olyan törékeny anyagokhoz, amelyeket nem szabad törni. A hátrányok a szakaszos működés, a hosszú száradási idő, az egyenetlen szárítás, a kézi be- és kirakodás, valamint a nagy munkaintenzitás. Mindazonáltal ez egyfajta szárítógép, amelyet általában a kis- és középvállalkozások használnak.

 

A kamra szárító egy szárító típus, szekrény alakú. Általában ez egy kötegelt típusú légköri szárító. A doboz házának fala hőszigetelő anyagból készült, hogy csökkentse a hőveszteséget. A szárító kerettel van felszerelve, és a nedves anyagot egy tálcára helyezzük a keretre. Friss levegőt vezetnek be a felső oldalról, és miután áthaladtak egy sor fűtőcsövön, átáramlik a kereten, és áramlik a lemezek között és azokon. Amikor a levegő hőmérséklete csökken, azt egy másik fűtőcső -készlet felmelegíti, majd átfolyik más kereteken, ezt megismételve, és végül visszatér a felső oldalra, hogy kisüljön.

 

 

Melyek a szekrényszárító működési elvei és jellemzői?

A szekrényszárító működési elve és jellemzői: A doboz típusú szárító egy szakaszos szárítóberendezés, amely főként dobozból, polcból, fűtőelemből, ventilátorból, elszívónyílásból és levegőelosztóból áll.

 

A doboz külső fala (szárító kamra) hőszigetelő réteggel van ellátva, és egyes lemezeket bizonyos időközönként egymásra helyeznek a polcon, és a szárítandó 50-150 mm vastagságú élelmiszer-anyagokat a lemezekben tárolják. Néhány polc a kocsira van felszerelve, a száraz anyagok elhelyezése után a kocsit a dobozba küldik. A ventilátor a tiszta levegő erőszakos beszívására és a nedves gáz elvezetésére szolgál. A szárító hőforrás lehet a dobozba telepített távoli infravörös fűtőberendezés, vagy a dobozon kívülről érkező meleg levegő. A forró levegő keringési útvonalát párhuzamos légáramlásnak nevezzük, ha párhuzamos a polccal. Ha a levegő a polcon lévő anyag résén keresztül áramlik, akkor azt légáramláson keresztül hívják. A dobozszárító légsebességét a szárítandó anyag szemcsemérete határozza meg, és az anyagot nem szabad a légáram által elvégezni. Az általános légáramlás sebessége 1-10 m/s.

 

A doboz típusú szekrényszárító kiváló minőségű extrudált pellet és takarmány szárítására alkalmas, valamint szemcsés és pelyhes anyagok szárítására is használható gabona-, élelmiszer- és vegyiparban. A berendezés sérülése alacsony, és kétrétegű lánctalpas szállítóeszközt alkalmaz az anyag felületének károsodásának kiküszöbölésére. Kétirányú keresztáramú módszert, állítható szórót és kiegyenlítő eszközt alkalmaz, hogy biztosítsa a termék egyenletes nedvességét, szárítási hőmérsékletét és anyagát. A gépben való tartózkodási idő és az anyagréteg vastagsága intelligens módon szabályozható a számítógéppel. Mivel a forró levegő 50–95% -a újrahasznosítható és a hővédő dobozt használják, az energiafogyasztás és a termelési költségek jelentősen csökkennek. Alul van egy automatikus tisztítószerkezet. Tiszta, mindegyik a nemzetközi szabványoknak megfelelően készült, és minden lapot lézerrel vágnak, hogy megakadályozzák a test deformálódását a kézi vágás miatt.

Mind a (z) Szekrényszárító Kínában készül, biztos lehet benne, hogy gyárunkból vásárol termékeket. Az Aumax Kína egyik Szekrényszárító gyártója és beszállítója. Olcsó áron vásárolhatja meg őket gyárunkból. Üzemünk fejlett szolgáltatásokat és minőségi termékeket kínál. CE tanúsítvánnyal rendelkezünk, szívesen jöjjön személyre szabott termékekre.