Vízhűtő torony

Mire használható a vízhűtő torony?

Hűtőtorony: Ez egy olyan készülék, amely hűti az újrahasznosítandó vizet.

 

Az ipari termelésben vagy hűtési folyamatban keletkező hulladékhőt általában hűtővízzel vezetik el. Bizonyos mennyiségű vizet a természetes víztestekből, például folyókból, folyókból, tavakból és tengerekből nyernek hűtővízként. A hűtőberendezés elnyeli a hulladék hőt, hogy növelje a víz hőmérsékletét, majd a folyókba, folyókba, tavakba és tengerekbe engedi. Ezt a hűtési módszert közvetlen áramlású hűtésnek nevezik. . Ha az egyenáramú hűtési feltételek nem állnak rendelkezésre, hűtőtoronyra van szükség a hűtéshez. A hűtőtorony feladata, hogy hőcserét végezzen a hulladékhőt magába foglaló hűtővíz és a torony levegője között, így a hulladékhő a levegőbe kerül és eloszlik a légkörben.

 

 

A hő és a forró víz és a levegő tömegének cseréjével a hőt a légkörbe vezetik, így a hideg lehűl, és a lehűlt víz ismét a hőt kibocsátó berendezésbe kerül, majd visszaküldi a hűtőtoronyba felmelegítés után. Nyugodj le.

 

A hűtőtorony hőt is cserél a hűtővíz levegőjével, amely magába szívja a hőt, így a hő átkerül a levegőbe és eloszlik a légkörben. A hűtőtoronyban a víz és a levegő közötti hőcserélési módszerek egyike az, hogy a víz felszínén átáramló levegő közvetlenül érintkezik a vízzel, és a vízben lévő hő érintkező hőátadás és elpárologtatás révén kerül a levegőbe . Az ilyen módon történő hűtést nedves hűtőtoronynak nevezik. A nedves hűtőtorony magas hőcserélő hatékonysággal rendelkezik, és a vízhűtés határértéke a levegő nedves izzó hőmérséklete. A víz azonban a párolgás miatt elveszik; a párolgás növeli a keringő hűtővíz sótartalmát. A vízminőség stabilizálása érdekében a nagyobb sótartalmú víz egy részét le kell engedni; a szél fújása is vízveszteséget okozhat. Elegendő mennyiségű új víznek kell lennie a folyamatos feltöltéshez. Ezért a nedves hűtőtoronynak vízforrásra van szüksége a vízellátáshoz.

 

A vízhiányos területeken, amikor nehéz pótolni a vizet, csak száraz hűtőtornyok használhatók. A levegő és a víz közötti hőcsere a száraz hűtőtoronyban a hő átadását jelenti a radiátor fémcsövekből álló felületén, és a csőben lévő víz hőjét a radiátoron kívül áramló levegőbe. A száraz hűtőtornyok hőcserélési hatékonysága alacsonyabb, mint a nedves hűtőtornyoké, és a hűtés határhőmérséklete a levegő száraz izzójának hőmérséklete. Ezen eszközök egyszeri befektetése nagy, és a ventilátor sok energiát fogyaszt.

 

 

 

Hol használják a hűtőtornyot?

A hűtőtoronyban a hűtővíz folyamata hő- és tömegátadás. A lehűlt vizet fúvókákkal, vízelosztókkal vagy vízelosztó lemezekkel osztják el a hűtőtorony belsejében lévő töltőanyaghoz, ami nagymértékben megnöveli a víz és a levegő érintkezési felületét. A levegőt a ventilátor, kényszerített légáramlás, természetes szél vagy vízsugár indukálta hatása keringteti.

 

A hűtőtornyokat elsősorban légkondicionáló hűtőrendszerekben, hűtőszériákban, fröccsöntésben, cserzésben, habzáshoz, áramtermeléshez, gőzturbinákhoz, alumínium profilfeldolgozáshoz, légkompresszorokhoz, ipari vízhűtéshez és más területeken használják. A legtöbb alkalmazás a légkondicionáló hűtés, a hűtés és a műanyag vegyipar. . A konkrét felosztás a következő:

 

A. Levegőhőmérséklet -beállítási kategória: légkondicionáló berendezés, hűtőtároló, hűtőtároló, fagyasztó-, fűtő- és hűtőklíma stb .;

 

B. Gyártás és feldolgozás: élelmiszeripar, gyógyszeripar, fémöntés, műanyagipar, gumiipar, textilipar, acélgyár, vegyipar, petrolkémiai termékek stb .;

 

C. Mechanikus működésű hűtési kategória: generátorok, gőzturbinák, légkompresszorok, olajkompresszorok, motorok stb .;

 

D. Más iparágak.

Mind a (z) Vízhűtő torony Kínában készül, biztos lehet benne, hogy gyárunkból vásárol termékeket. Az Aumax Kína egyik Vízhűtő torony gyártója és beszállítója. Olcsó áron vásárolhatja meg őket gyárunkból. Üzemünk fejlett szolgáltatásokat és minőségi termékeket kínál. CE tanúsítvánnyal rendelkezünk, szívesen jöjjön személyre szabott termékekre.