Milyen jellemzői vannak a hűtőtornyok típusainak

- 2021-08-11-

Ellenáramú torony

1. A víz a torony töltelékében van, a víz fentről lefelé, a levegő pedig alulról felfelé halad, a kettő ellentétes irányban áramlik egy hűtőtorony felé.

2. Az ellenáramú hűtőtorony jó hőteljesítményű, és három hűtési szakaszra oszlik: a tér a vízelosztótól a töltőanyag tetejéig. A víz hőmérséklete ebben a szakaszban viszonylag magas, ezért a hő továbbra is átadható a levegőbe; a töltővíz és a levegő közötti hőcserélő szakasz; töltőanyag Az olajteknő tér vízpermetező szakaszához a vizet ebben a szakaszban lehűtjük, amit "farokhatásnak" neveznek. Hazám északi részén a víz hőmérséklete 1-2 ° C-kal csökkenhet. Összefoglalva, ugyanezen körülmények között az ellenáramú toronynak körülbelül 20% -kal kisebb a csomagolási térfogata, mint a keresztáramú toronynak, és az ellenáramú torony hőcserélési folyamata ésszerűbb és nagy hűtési hatékonysággal rendelkezik.

3. A vízelosztó rendszert nem könnyű elzárni, a vízbetöltést tisztán tartják és nem könnyű öregedni, a nedvesség visszaáramlása kicsi, és a fagyálló és jégtelenítő intézkedések könnyebbek. Több egység is tervezhető kombinálva. Télen a szükséges vízhőmérséklet és mennyiség kombinálható egyetlen működéshez, vagy minden ventilátor leállítható.

4. Könnyű felépítés, telepítés és karbantartás, alacsony költség, általánosan használt a légkondicionálóban és az ipari nagy és közepes hűtésű keringő vízben.

Keresztáramú torony

l. A víz a töltetben van a toronyban, a víz felülről lefelé áramlik, és a levegő vízszintesen áramlik a torony külsejétől a torony belsejéig. A két áramlási irány merőleges a hűtőtoronyra. Általában a szigorú zajkövetelményekkel rendelkező lakóövezetekben használják, a hűtési ciklus tornyát használják inkább a légkondicionáló iparban. Előnyök: energiatakarékos, alacsony víznyomás, alacsony szélállóság, alacsony fordulatszámú motor is fel van szerelve, nincs csöpögő zaj és szélzaj, könnyű a töltő- és vízelosztó rendszer karbantartása.

2. Több alapítvány építhető és elhelyezhető tetszés szerint az épület alakjának megfelelően, és egy vagy több hűtőtorony aktiválható a kívánt vízhőmérsékletnek megfelelően.

3. Meg kell jegyezni, hogy: a keretnek 40% -kal nagyobb hőcserélőnek kell lennie, nagyobb töltőanyag-térfogatnak kell lennie, a töltőanyag könnyen öregszik, a vízelosztó lyuk könnyen eltömődik, a jégmentesítő nem jó, és a nedvesség visszaáramlása nagy. A keresztáramú torony előnye pontosan az ellenáramú torony hátránya.

Zárt hűtőtorony

1. Zárt hűtőtorony, más néven zárt hűtőtorony, párologtató hűtő. Ez a hagyományos hűtőtorony módosítása és fejlesztése. Ez valójában párolgási hűtőtorony, hűtő és nedves hűtőtorony kombinációja. Ez egy vízszintes párologtató hűtőtorony. A folyamatfolyadék a csőben belül, a levegő pedig a csövön kívül áramlik. A kettő nem érinti egymást. Miután a keringető szivattyú a torony alján lévő tartályban lévő vizet szivattyúzza, a cső külsejére kerül, és egyenletesen szórja le. Nem érintkezik a technológiai folyadék forró vízzel vagy hűtőközeggel és a csövön kívüli levegővel, és zárt hűtőtorony lesz. A hő- és tömegátadás hatását fokozza a víz permetezése.

2. A zárt hűtőtorony alkalmas különféle hűtőrendszerekhez, amelyek magas cirkulációs vízminőséget igényelnek, és alkalmazási kilátásokkal rendelkeznek az elektromos energia, a vegyipar, az acélipar, az élelmiszeripar és számos ipari ágazat területén. Másrészt, a léghűtéses hőcserélőkhöz képest, az elpárologtató hűtőtornyok a cső alsó oldalán lévő víz elpárolgási látens hőjét használják fel, hogy jelentősen fokozzák a levegő- és hőátadást, ami nyilvánvaló előnyökkel is jár.

Az északi régió téli hőmérséklete általában nulla alatt van, és a zárt hűtőtornyok üzemeltetésében egyre hangsúlyosabbá vált a fagymegelőzés problémája. Ha nem sikerül jól megoldani, akkor a fagyás károsíthatja a hőcserélő csöveket vagy a hűtőtorony más részeit. A különböző folyamatjellemzők szerint egyes zárt hűtőtornyok télen egész nap üzemelnek, némelyek az idő egy részében, néhány pedig szinte nincs használatban. De mindenkinek figyelembe kell vennie a fagyálló problémáját.