Mire kell figyelni az ipari hűtőberendezés telepítése előtt?

- 2021-07-31-

Az ipari vízhűtő beszerelése előtt ellenőrizni kell a környezetet és a vízhűtőt, hogy elkerüljék a későbbi telepítésből, üzembe helyezésből és használatból eredő problémák sorát, mivel a telepítés előtti előkészítés nincs a helyén.

A következő xiaobian kaideli hűtőberendezés bemutatja az iparág barátainak, amelyek két részre oszthatók az előkészítéshez és ellenőrzéshez.


Először is, az előkészítő munka a hűtőberendezés felszerelése előtt
1. Tisztítsa meg a hűtőegység telepítési helyét
2. Amikor az egységet a helyére szerelik, biztosítani kell az egység vízszintességét
3. Készítse elő a külső feltételeket (víz, áram, szerelőnyílások és csőrögzítők) az egység telepítéséhez.
4. Az egység telepítésének biztosítania kell a környező tér szélességét

Az egység normál külső hőelvezetésének biztosítása érdekében (ajánlott, hogy az egység ne legyen akadálytalan 1,2 méteres kerületen belül). Ha beltéren kell felszerelni, akkor a készülék külső hőelvezetésének biztosítása érdekében szereljen be az egység hőelvezetési kapacitásánál nagyobb elszívó ventilátort.
Az alapvető környezeti ellenőrzések és előkészületek elvégzése után meg kell felelni az egység telepítéséhez szükséges feltételeknek.

Másodszor, az egység telepítésének feltételnek kell lennie
1. Az egység tápegysége háromfázisú, ötvezetékes, 380 V50 Hz-es rendszer (kis vezetékes modellek esetén 220 vezetékes, 220 vezetékes háromvezetékes rendszer).
2. Az egység hűtővízvezetéke az egység szabványos vízkeringésének rögzített csőátmérője. A telephelyi kiszolgálási feltételek korlátozása miatt a fő hűtőcső úgy konfigurálható, hogy megfeleljen az egység minimális vízhozamának, de a csővezeték ellenállását komolyan kell számítani, és a hűtőszivattyú -rendszer ésszerű konfigurációját. .
3. Az egység hűtővíz -csöve az egység szabványos vízkeringésének rögzített csőátmérője.

A használati feltételek korlátozása miatt a helyszín megfelelhet az egység minimális vízhozamának, a hűtőcső főút konfigurációjának, de körültekintően kell kiszámítani a csővezeték ellenállását és a hűtővíz -szivattyú rendszer ésszerű konfigurációját.

Ha az integrált hűtőberendezés (a szállítás előtt víztartállyal és szivattyúval felszerelt egység) a helyszínen lévő csővezetékhez van csatlakoztatva, ha a helyszíni állapot nem csatlakoztatható az egység szabványos interfészéhez, akkor a bypass szelepet a bemenetnél kell csatlakoztatni és az egység kimenete (az 1. ábrán látható módon), annak érdekében, hogy megfeleljen az egység vízáramlási követelményeinek normál működés közben.

A megkerülő szelep ajánlott, hogy összhangban legyen az egység be- és kimeneti víz átmérőjével. Ha a térerő átmérője nem túl nagy, a megkerülő szelep megfelelően csökkenthető, de meg kell felelnie az egység vízkeringésének.

Amikor a víz automatikus kapcsolószeleppel ellátott berendezést használja, az egység bypass szelepnyílásának meg kell felelnie a berendezés automatikus kapcsolószelepének zárt használatakor, a vízáramnak meg kell felelnie az egység működési feltételeinek minimális vízáramlási követelményeinek is.
A hűtőberendezés fontos berendezés az ipari termelésben, miután a telepítést rögzítették, ez utóbbit ritkán fogják elterelni, ezért az iparbarátoknak figyelniük kell a csőszerelésre a telepítés előtt, különösen a vízhűtéses hűtőberendezéseknél, valamint a kültéri hűtéshez csatlakoztatott hűtőcsöveknél. tornyot, annak telepítési helyzetét és vízszintességét előre meg kell tervezni.