Milyen óvintézkedések szükségesek a műanyag granulátorral és aprítóval kapcsolatban?

- 2022-05-10-

A termelésbenMűanyag granuláló és aprító, gyakran nyújtunk ügyfeleinknek néhány javaslatot és módszert a műanyag aprítógép karbantartására. Természetesen magának a berendezésnek a minősége nagyon fontos, de a berendezések napi karbantartása és karbantartása is nagyon fontos, így most a Wanrong Machinery is Provide you a műanyag aprítógépek néhány használati és karbantartási pontjával, amelyek aszerint változnak. a gép típusa és a munkakörülmények.

A műanyag granulátorral és aprítóval kapcsolatos általános megjegyzések a következők:
1. Indítás előtt a meghajtó kereket egy vagy két kört kell mozgatni az emberi erővel, és a gépet be lehet kapcsolni, miután meggyőződött arról, hogy a mozgás rugalmas. Az adagolás előtt várja meg, amíg a zúzógép normálisan működik.
2. A művelet leállítása előtt az adagolást le kell állítani, és a gépben lévő anyagokat le kell üríteni, majd a motor áramellátását meg kell szakítani.
3. Ügyeljen a csapágy hőmérsékletére működés közben, tartsa a csapágyat jó kenési állapotban, és figyeljen arra, hogy a hang és a rezgés nem normális-e. Ha rendellenes helyzetet észlel, állítsa le a járművet, hogy ellenőrizze, nem ragadt-e be nem törhető tárgy, vagy nem sérültek-e meg a gép részei.
4. A törőgép adagolását egyenletesen kell tartani és meg kell akadályozni a túlterhelést. Szigorúan akadályozza meg, hogy törhetetlen tárgyak a gépbe essenek. Ha nem lehet összetörni, a takarmány nedvességtartalma ne legyen túl magas; nedves zúzásnál megfelelő mennyiségű vizet kell fenntartani, hogy elkerüljük az elégtelen öblítés miatti eltömődést és csökkentsük a termelési kapacitást.
5. Ellenőrizze, hogy a zúzott termék szemcsemérete megfelel-e a követelményeknek. Ha túl sok a részecske meghaladja a megadott méretet, meg kell találni az okokat (például túl nagy a szita rés, túl széles a kiömlőnyílás, elkopott a kalapács stb.), és megfelelő intézkedéseket kell tenni a szüntesse meg.
6. A zúzógép leállítása után ellenőrizze, hogy a rögzítőcsavarok szilárdak-e, és ellenőrizze a könnyen kopó alkatrészek kopásának mértékét. A fogtörőnél a parkolási lehetőséget is ki kell használni a fogak közé szorított műanyag eltávolítására.
7. A kopott alkatrészeket időben ki kell cserélni vagy meg kell javítani.
8. A zúzógép biztonsági berendezését jó állapotban kell tartani, és a biztonsági berendezés nem lehet hatástalan a bajmentés érdekében.