Forma hőmérséklet-szabályozó modell kiválasztása

- 2022-04-13-

A formahőmérséklet-szabályozó gép fő feladata a fröccsöntő hőmérséklet gyors stabilizálása, a műanyag termék méretpontosságának biztosítása, a deformáció megakadályozása, a műanyag termék megjelenésének megszüntetése, célja a termék minőségének biztosítása, a gyártás lerövidítése ciklust, és javítja a termelés hatékonyságát.

 

A formahőmérséklet-szabályozó gép modellválasztási ismerete


1. Ha a fröccsöntő szerszámnak 120 ℃-nál alacsonyabb hőmérsékletre van szüksége, válassza ki a víz típusú öntőforma hőmérséklet-szabályozó gépet, hogy megfeleljen a követelményeknek, ha magasabb, mint 120 ℃, akkor az olajhőmérséklet-gép választható. A tiszta műhelyekhez 150 ℃ vízhőmérsékletű és 180 ℃ vízhőmérsékletű gép áll rendelkezésre. Választható, ha a szükséges hőmérsékletszabályozási hőmérséklet meghaladja a 180 ℃-ot, akkor csak az olajhőmérsékletű gépet tudja kiválasztani.


2. Milyen termékeket állítanak elő, és az általános formahőmérséklet-szabályozás viszonylag egyszerű, csak tájékoztatnia kell a formahőmérséklet-gép gyártóját, hogy válasszon ki egy megfelelő penész hőmérsékletű gépet.


3. Mennyi az öntőforma előmelegítési ideje, azaz mennyi idő szükséges ahhoz, hogy a normál hőmérsékleti állapotból egy folyamatba emelkedjen egy hőmérséklet.


4.A formahőmérséklet-szabályozó megfelelő karbantartása nagy hatékonyságot biztosíthat.


Röviden, hogyan válasszuk ki a formahőmérsékletű gépet, a használat elvének betartását, megértsük a formatermikus gép márkájának ismereteit és működési elvét, ésszerűen szolgálnak minket.