A műanyag szárító elve és feldolgozási módja

- 2022-03-08-

A műanyag szárító ezt az elvet használja a sűrített levegő hűtési technológiával történő szárítására. Ezért a hűtőszárító hűtőrendszerrel rendelkezik. A műanyag szárító fagyasztva szárító hűtőrendszere a kompressziós hűtéshez tartozik, amely négy alapelemből áll: hűtőkompresszor, kondenzátor, párologtató és expanziós szelep. Csővezetékekkel kötik össze őket, így zárt rendszert alkotnak. A hűtőközeg folyamatosan kering a rendszerben, megváltoztatja az állapotát és hőt cserél sűrített levegővel és hűtőközeggel. A sűrített levegős szárítók közé tartoznak az adszorpciós szárítók és az oldódásos szárítók is.
A műanyag szárítóban lévő folyadéknak ez a része ezután az expanziós szelephez kerül, amelyet az expanziós szelepen keresztül fojtanak, így alacsony hőmérsékletű és alacsony nyomású folyadékká válik, és belép az elpárologtatóba; az elpárologtatóban lévő alacsony hőmérsékletű, alacsony nyomású hűtőfolyadék felveszi a sűrített levegő hőjét és elpárolog. (közismert nevén "párolgás"), és a sűrített levegő lehűtése után nagy mennyiségű folyékony víz kondenzálódik; az elpárologtatóban lévő hűtőközeggőzt a kompresszor elszívja, így a hűtőközeg összenyomódik, lecsapódik, fojtolódik és elpárolog a rendszerben. Ily módon a négy folyamat befejez egy ciklust.
A műanyag szárító olyan berendezés, amely hőt bocsát ki, és az elpárologtatóban elnyelt hőt a kompresszor bemeneti teljesítményéről átalakított hővel együtt hűtőközegbe (például víz vagy levegő) továbbítja, hogy elvigye. Az expanziós szelep/fojtószelep szerepet játszik a hűtőközeg fojtásában és nyomáscsökkentésében. A műanyag szárító egyszerre szabályozza és szabályozza az elpárologtatóba áramló hűtőfolyadék mennyiségét, és két részre osztja a rendszert: nagynyomású és alacsony nyomású oldalra.

A műanyag szárító kis mennyiségű öblítőgáz bevezetésével vagy egy különálló, alacsony hőmérsékletű kondenzátor felületén történő kondenzációval távolítható el. Ez a típusú szárító nem használ szárítóközeget, a termikus hatásfok magas, és a termék nem szennyezett, de a szárítási kapacitást korlátozza a fémfal hőátadó területe, és a szerkezet is bonyolult. Különféle sugárzók elektromágneses hullámokat bocsátanak ki egy bizonyos hullámhossz-tartományban, amelyeket a nedves anyagok felülete szelektíven elnyel, majd szárítás céljából hővé alakítanak át; A dielektromos szárítók nagyfrekvenciás elektromos mezőket használnak, hogy a nedves anyagok belsejében hőhatásokat okozzanak.