A formahőmérséklet-szabályozó gép működési elve

- 2021-11-08-

A formahőmérséklet-szabályozó gép két fő típusra oszlik: víz-típusú forma-hőmérséklet-szabályozó gép (víz-MTC-gép) és olaj-típus-hőmérséklet-szabályozó-gép (olaj-MTC-gép), amely fűtőberendezéseket biztosít állandó hőmérsékletű hőforrásokkal fűtőberendezéssel, beleértve a fűtést is. és két funkciókészlet hűtése. Széles körben használt műanyag fröccsöntés, fényvezető lemezek, présöntés, préselés, nyeremény, gumiabroncsok, görgők, vegyszerek, reaktorok, ragasztó, ragasztó és tapadás stb.

A moldhőmérséklet szabályozáslera fűtőberendezés egyensúlyi hőmérsékletével szabályozzák, amely lehet fűthető vagy hűthető. AMTCA gép nagy hőváltozójú hővezető közeget használ, amely rövid időn belül eléri a folyamathoz szükséges folyamatot. A termikus egyensúlyi hőmérséklet után a hőmérséklet minimális hibahatáron belül automatikusan szabályozható, és az érték tartható. A formahőmérséklet-gép egy fűtő-hűtőrendszerből, egy erőátviteli rendszerből, egy folyadékszint-szabályozó rendszerből, valamint egy hőmérséklet-érzékelőből, egy befecskendezőnyílásból és egyéb eszközökből áll. Erőátvitel A rendszerben lévő szivattyú a beépített fűtőtestet és hűtőt tartalmazó egységből a hőfolyadékot a fűtőberendezésbe szivattyúzza, a hőberendezéssel történő hőfogyasztás után a formahőmérséklet-gép belsejébe visszatérve a hőmérséklet-érzékelő méri a a hőfolyadék hőmérséklete és a behelyezés Az adatok a vezérlőrész vezérlőjébe kerülnek, a szabályozó beállítja a hőfolyadék hőmérsékletét, ezáltal közvetett módon szabályozza a hőberendezés hőmérsékletét. Ha az üzemmód hőmérsékletű gép termelésben van, a hőberendezés hőmérséklete meghaladja a szabályozó beállított értékét, a szabályozó A mágnesszelepet bekapcsolják és a vízvezetéket addig forgatják, amíg a hőfolyadék hőmérséklete, azaz a hőmérséklet vissza nem tér a beállított értéket. Ha a formahőmérséklet alacsonyabb, mint a beállított érték, a szabályozó kinyitja a fűtőtestet a melegítés folytatásához.

A forma hőmérsékletének előállításavezérlőA gépet a termikus berendezés használatának megfelelően kell meghatározni. Ha az olajtípusú penészhőfokvezérlőgépet használ, a kezelőnek be kell tartania az alábbi biztonsági előírásokat: Ne tegye a forma hőmérsékletétvezérlőgép a hőforrás közelében, a csatlakozás kúpos szivárgást és hőálló nyomásálló tömlőt vagy kemény csövet használ, időszakonként ellenőrizze a hőmérsékletszabályozó hurok üzemmódú hőmérsékletű gépet, a csatlakozáson nincs szivárgás, a funkció normális, rendszeresen a hővezető olaj helyett mesterséges szintetikus olajat kell választani, jó hőstabilitás, jó fókusz Kicsi. A formahőmérsékletű gép használatakor válassza ki a megfelelő hőfolyadékot, amely rendkívül kritikus. A vizet a gazdaságos fűtésre használják, tiszta, könnyen használható, miután a hőmérséklet-szabályozó hurok, például egy tömlőcsatlakozó, az áramlás közvetlenül a csatornába érkezik. A víznek azonban van egy hátránya is a vízben, és van a víz alacsony forráspontja, ami korlátozza a használati hőmérsékletét, vízhőmérsékletű gép, valamint egy vízhőmérséklet-gép és egy vízhőmérséklet-gép és egy 180 °C-os vízhőmérsékletű gép. Ha vizet használnak termikus folyadékként, figyelembe kell venni a következő óvintézkedéseket: Hőmérséklet-szabályozó áramkör előkezelése korróziógátlóval, víznyitás előtt használjon szűrőket, rendszeresen használjon rozsdásító szert a vízhőmérséklet-gép és a fűtési berendezések tisztításához. Az olajhőmérsékletű gép magas, a hőmérséklet elérheti a 350 ° C-ot, az olaj Magas forráspontú, de a hőátadó olaj hőátbocsátási tényezője csak a víz 1/3-a.

A forma hőmérsékletének használatavezérlőgép, a vízmozgó forma hőmérséklete, az olajmozgó forma hőmérsékletű gép javíthatja a termék öntési hatékonyságát, csökkentheti a hibás termék keletkezését, javíthatja a termék megjelenését, megakadályozhatja a termék hibáit, felgyorsíthatja a termelés előrehaladása, energiafogyasztás csökkentése, energiatakarékosság.