Vízhűtéses hűtők karbantartása

- 2021-10-13-

Fenntartásavízhűtéses hűtők
Az általános vállalkozások számára a vízhűtéses hűtők viszonylag nagy kezdeti beruházással járnak. Vásárlás utánvízhűtéses hűtők, kiegészítő berendezéseket – hűtőtornyokat és keringtető vízszivattyúkat – kell vásárolniuk. Általában a vállalatok nagy jelentőséget tulajdonítanak a hűtőberendezések befektetésének.
1. A vízhűtéses ipari hűtőberendezés használata előtt ellenőrizze, hogy a berendezések közötti szelepek mind nyitva vannak-e, a víztartály meg van-e töltve vízzel, a hűtőtorony ventilátora meg van-e fordítva, a keringető vízszivattyú működik-e a helyes irány stb.1. A vízhűtéses ipari folyadékhűtő használata előtt ellenőrizze, hogy a berendezések közötti szelepek mind nyitva vannak-e, a víztartály meg van-e töltve vízzel, a hűtőtorony ventilátora meg van-e fordítva, a keringető vízszivattyú a megfelelő irányba működik-e stb.
2. Kapcsolja be a fő tápegységet, amely közvetlenül összehasonlítható a vízhűtéses hűtő elején található adattáblával. A hűtőberendezés áramellátásának stabilnak kell lennie, hogy elkerülje az egység, a kompresszor és a szivattyúmotor megégését.
3. Először kapcsolja be a hűtés kapcsolót, majd a hűtöttvíz-szivattyú kapcsolóját. Mivel a kompresszor késleltetett indítási funkcióval rendelkezik, a kompresszor a késleltetés után automatikusan elindul. Ekkor fokozottan figyeljen a vízhűtéses ipari hűtő elején található vezérlőpultra, és figyelje meg a hőmérséklet változását. Állítsa be a hőmérsékletet a hűtési igénynek megfelelően.
4. A vízhűtéses folyadékhűtő normál működése során a berendezés üzemi adatait rendszeresen rögzíteni kell, hogy a berendezés meghibásodása esetén az adatok alapján minél hamarabb meg lehessen találni a problémát. Maga a hűtő több védelmi eszközzel van felszerelve. Hiba esetén a védelem automatikusan elindul és leáll. A hiba elhárítása után nyomja meg a Reset gombot a normál működéshez.
5. Ha a vízhűtéses ipari hűtőt nem használják leálláskor, a berendezésben, a víztoronyban, a vízszivattyúban, a hővédő víztartályban és a csővezetékben lévő vizet le kell engedni, és a berendezést le kell takarni és védeni kell a por és egyéb törmelék.
6. A hűtőberendezés karbantartásával kapcsolatban ez a pont nem hagyható figyelmen kívül. A hűtőnek fél éves működés után meg kell tisztítania a kondenzátort és az elpárologtatót. A legjobb, ha egy év működés után az egész gépet karbantartja, és rendszeresen tartsa tisztán és tisztán a hűtővíztornyot.

Water Cooled Chiller