A léghűtéses hűtőberendezések szerkezeti jellemzői

- 2021-10-13-

Szerkezeti jellemzőiléghűtéses hűtők
A levegős hőszivattyú a kültéri levegőt használja alacsony hőmérsékletű hőforrásként. Két formája van: levegő-levegő hőszivattyú és levegő-víz hőszivattyú.
1. Levegő-levegő hőszivattyú
Ez a léghűtéses hűtőtípus a leggyakoribb. Magas hőmérsékletű oldali és alacsony hőmérsékletű oldali hőcserélői (vagyis a kondenzátor és az elpárologtató levegő-hűtőközeg hőcserélők általában rézcsöves alumínium bordás típusúak. A hűtés és a fűtés átalakítása egy négyutas irányváltó szelepen keresztül történik. Hő ebbe a típusba tartoznak a szivattyúházi klímaberendezések és a léghűtéses hőszivattyús klímaberendezések.
2. Levegő-víz hőszivattyú
Ennek a léghűtéses hűtőberendezésnek a levegő oldali hőcserélője egy rézcsöves alumínium bordás hőcserélő, a vízoldali hőcserélője pedig egy héj-cső hőcserélő.Léghűtéses hűtőka leggyakoribb formák. Télen fűtési ciklusként működnek, és légkondicionáló fűtésként meleg vizet biztosítanak; nyáron hűtési ciklusként működnek, és hideg vizet biztosítanak a nem független légkondicionáló egységek hideg forrásaként. Kétféle, integrált és kombinált hőszivattyús hűtő létezik, amelyek a hűtőközeg áramlási irányának szelep általi megváltoztatásával válthatnak a hűtés és a fűtés között. A beépített léghűtéses hűtő egy vagy több kompresszorból áll, mint fő motor, de csak egy vízoldali hőcserélős kombinált hőszivattyús hűtő több független hurokegységből áll, mindegyik egységnek van egy kompresszora. A hőcserélő és a vízoldali hőcserélő vízcsövek több egységet egyesítenek, és önálló egységet alkotnak.
Három, a levegős hőszivattyú jellemzői
1) Hőforrásként a levegő bármikor és bárhol ingyenesen használható.
2) Alkalmas gyári tömeggyártásra, a helyszíni telepítés viszonylag egyszerű és kényelmes.
3) A levegő paraméterei régiónként, évszakonként és időnként nagymértékben változnak. Amikor a környezeti hőmérséklet -5 ℃ alatt van, a hőszivattyú fűtési hatékonysága már nagyon gyenge, a fűtés nem elegendő, és gyakran más fűtőberendezésekre (például elektromos fűtőberendezésekre) van szükség. , Kazánok és egyéb kiegészítő fűtés.
4) A levegő kis tömegű hőkapacitása miatt a levegőoldali hőcserélő által igényelt hőcserélő terület és légtérfogat nagy, ami növeli a hőszivattyú térfogatát és bizonyos zajt okoz.

5) A levegő vízgőzt tartalmaz. Amikor a hőszivattyú működik, alacsony hőmérsékleten gyakran páralecsapódás vagy fagy keletkezik a levegőoldali hőcserélő felületén. Ha nyomokban kondenzálódik, a hőcserélő hatás javítható, de a légáramlási ellenállás megnő. Fagy esetén csökkenti a kapcsoló hatását és növeli a légáramlás ellenállását. Amikor a dérréteg vastag, le kell olvasztani. A leolvasztás során a hőszivattyú nemcsak hőt nem tud szolgáltatni, hanem energiát is fogyaszt, ami csökkenti a hőszivattyú hőellátási hatékonyságát.

Water Cooling Tower