Műanyag zúzógép karbantartása

- 2021-09-29-

A műanyag zúzógépeket rendszeresen karban kell tartani, miután használatban vannak vagy hosszabb ideig nem használják őket. A műanyag zúzógép karbantartásának is bizonyos feltételek mellett kell működnie, hogy a gép hatékonyabban működjön és hosszú élettartamú legyen. A megfelelő berendezések biztonságára és műszaki teljesítményére vonatkozó követelmények betartása mellett hatékonyan védheti a berendezések és a személyzet biztonságát.

A következő folyamatokra kell hivatkozni:
1.Ellenőrizze a készüléket. A berendezés különféle alkatrészekből is áll, a beszerelés előtt ellenőrizni kell a fő acélszerkezetet, a csapágyakat, csavarokat stb. minden egyes eszköznél, valamint a fő acélszerkezetet, csapágyakat, csavarokat stb., valamint azt, hogy korróziós rekord-e. az alkatrész felületéről. Az ellenőrzés után.

2. A műanyag zúzógépet szellőző helyzetbe kell helyezni, hogy biztosítsa a motor működését, meghosszabbítva élettartamát.

3. Töltsön kenőolajat a csapágyakba, hogy biztosítsa a kenést a műanyag zúzógép csapágyai között.

4. Rendszeresen ellenőrizze a szerszámcsavart, az új műanyag zúzógép 1 órát használ, a szerszám segítségével rögzítse a kést, a kést, és erősítse meg a penge és a szerszámtartó közötti rögzíthetőséget.

5. A szerszám bemetszésének élességének biztosítása érdekében a szerszámot gyakran ellenőrizni kell, hogy megbizonyosodjon az élességéről, és csökkentse a többi alkatrésznek a lángolás miatti szükségtelen károsodását.

6.Ha a műanyag törőberendezés normális, napi és rendszeres karbantartást kell végezni a szabályoknak és előírásoknak megfelelően, és a napi karbantartás elsősorban a tisztításért, rögzítésért, kenésért, beállításért, korrózióvédelemért felelős, ez minden egyes ellenőrzést végez. nap. Gépészeti berendezések rendszeres karbantartása, többszöri karbantartása, javítása a megadott időben, tisztítás, kenés, beállítás, szétszerelés, karbantartás elvégzése.

7. A műanyag zúzógép nagyjavítása az, hogy a berendezés károsodása nagyon súlyos vagy sérült, a gép teljesítménye csökkent, ezúttal a felújítás, például a mechanikai teljesítmény, az üzemanyag-fogyasztás növekedése, a manipuláció, a hang rendellenesség, vagy a készülék nem a normál gyártási teljesítményt fejti ki, az átfogó és alapos helyreállítási javítási módszert meg kell tenni, ez alkalommal nagyjavítást kell végezni, a munka előrehaladásának megszervezése mellett.

8. A szerszám cseréjekor a rés a kés és a rögzített kés között: 0,8 mm 20 LE felett lehetőleg 0,5 mm vagy kisebb, mint a törő 20 LE alatt. Minél vékonyabb a visszanyerés, a rés megfelelően védhető.

9. A második indítás előtt el kell távolítani a kamrában maradt aprított anyagot, és csökkenteni kell az indítási ellenállást. Az inerciális fedelet és a szíjkereket rendszeresen fel kell nyitni, és a karimát szürkésmentesen le kell venni, és a por kiürülése miatt a por az orsócsapágyba kerül.

10. Az elektromos biztonság érdekében a műanyag törőtestet földeléssel kell összekötni.

11. A megvalósításért a karbantartók felelősek, nyilvántartásnak és átvételnek kell lennie. Bizonyítványt kell adnia arról, hogy a berendezés telepítése előtt megkapta a vizsgálat átvételét, amely túllépi és közeledik a nyugdíjazási időszakhoz, és rögzítésre kerül.

12. Rendszeresen ellenőrizze, hogy a műanyag törőszíj meglazult-e, és időben húzza meg.